25 Mart 2015 Çarşamba

Yeni Bir Gün

İİBF li için umut dolu yeni bir gün diyecektim ama facebookta Gümrük Ticaret Bakanlığının açtığı ilana katlım sayısını görünce bundan vazgeçtim :)
 Alınacak Sayı :1023
Başvuru Sayısı :24944 (şu an itibariyle ve daha başvuruların tamamlanmasına 3 gün var bu demek ki 30000 i geçer )

Başvuran sayısı bu kadar çok olunca haliyle kimin hangi birime başvuracağı da ayrı bir önem kazanıyor .Yüksek puanlıların tercih yapmalarından çekinenler (içten içe onları yakalarsam diyenler :) ) Muhafaza Memurluğunu seçerken, puanına güvenenler Muayene Memurluğunu ,abi ne uğraşacam üç beş yılda bir yer değiştirmekle diyenler ise Raportörlüğü seçiyorlar.Ha bide kendi halinde olanlar da benim gibi düz Memurluk tercih ediyorlar. İşin komik tarafı ise kahinliğe soyunmuş olanlar ! Bu grup bilinçli yada bilinçsiz bir şekilde diğer arkadaşlarını manipüle edip kendi yazdığı birimi yazdırmamaya çalışıyor.Bu tiplere itibar etmemek gerekiyor ve başvuru yapmadan önce bunu kendi mantık süzgecinizden geçirip hayatınız boyu yapabileceğiniz bir iş olup olmadığına kesin karar vermeniz daha mantıklı bir adım olacaktır.

Hazır başlamışken bi noktaya da değinmeden geçemeyeceğim, Muhafaza memurluğunda ki kriterler: Hadi yaşı anladık da boy şartı nedir abi !! Erkeklerde  boy 1,72 bayanlarda 1,65 şartı var. Tamam uzun boylu olsun endamlı olsun istiyorsunuz ama 0,5-1 cm ile elemek çok büyük bir haksızlık.Mutlaka bu noktada istatiksel bir bakış açısıyla bakıp kritere (+)(-) 2 cm getirilmelidir.
Sonuç olarak elimizde puan-boy-torpil üçgenine sıkışmış bir gençlik var.
Hakkımızda hayırlısı ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arkadaşlar sizler bu mücadeleye yorumlarınızla destek olabilirsiniz.